Aflați de la Gelora IMM-uri alimentare în timpul pandemiei Covid-19

Man GNFI, virusul Coronei pandemice (Covid-19) din Indonezia a fost atât de lovit de diverse sectoare de afaceri. Chiar și agențiile de rating Moody ‘ s estimează că economia țării în 2020 va fi încetinită la 3%.

Pentru IMM-uri, restricțiile de politică privind social (distanțarea socială), care vizează reducerea răspândirii acestui virus, transformă efectul asupra modelului de afaceri și a comportamentului consumatorilor.

Consumatorii nu mai putea să se bucure de un fel de mâncare de alimente într-un loc ca de obicei, chiar și unele produse alimentare bazate pe IMM-uri de afaceri ar trebui să limiteze numărul de vizitatori și a fost forțat să reducă ore de operațiuni.

Pentru aceasta, IMM-urile trebuie în mod inevitabil să se adapteze la schimbare și să se străduiască să elaboreze o nouă strategie. Deci, unul dintre eforturi este de a maximiza tehnologia pentru a ajunge la consumatori.

IMM-urile și utilizarea tehnologiei

Eforturile IMM-urilor în utilizarea tehnologiei, în special în ceea ce privește industria comerțului electronic, ar fi o modalitate de respirație a afacerilor, iar economia continuă să fie durabilă. Relatare de patru IMM-uri de mai jos.

Este Muhammad Muhlis, Manager al magazinelor de Marketing Wingz o Wingz din orașul Bandung, care spune povestea modului în care o încercare de a supraviețui în mijlocul acestui focar, în special cu adoptarea restricțiilor sociale.

„Impactul este asupra tranzacției mânca într-un loc care acum doar 5 la sută. În conformitate cu motivul guvernului, restricționăm, de asemenea, vizita clienților pentru a lua masa în serviciu, cu accent pe a lua sau a comanda folosind aplicația,” povestea Mitra apuca alimente.

Narat, Wingz o Wingz funcționează din 2011 prin puncte de vânzare mici. În cele din urmă că afacerea continuă să crească și de data aceasta a reușit să devină o sursă de trai pentru 250 de angajați.

De obicei, cifra de afaceri a principalului Wingz o Wingz provine de la consumatorii care mănâncă la fața locului, există și o carte online. Dar acum, ei se bazează complet pe vânzările online ca sursă de afaceri nutritive.

Moncernya tranzacții de consum prin comanda on-line, conectați Muhlis, condus de managerul platformei pentru a da expunere pentru a ajunge la baza consumatorilor digitali sunt mai extinse.

Celălalt lucru este prin utilizarea unei varietăți de programe de marketing pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor IMM-urilor la nivel local, printr-o categorie specială numită „Hero City”.

Această categorie este pretinsă că oferă ușurință consumatorilor să obțină punctele de informare care au devenit un favorit al publicului din fiecare regiune.

„…Ceea ce sunt cel mai recunoscător că afacerea pe care am dezvoltat-o acum nu numai că susține în continuare sute de angajați, dar ajută și șoferul ojek online în mijlocul acestei situații dificile”, a spus el.

Tweedledum și bani cu Muhlis, Edwin Sugiarto manager de restaurant Ayam Bakar Primarasa în orașul Surabaya, de asemenea, simțit aceleași beneficii prin platforma de e-commerce.

Restaurant care este prezent din 1993, acest lucru trebuie, de asemenea, să se ocupe de o serie de decizii dificile în mijlocul acestui focar. Mai mult, asociat cu circularele administrației locale.

„Alegerile sunt multe, de exemplu, aproape luați masa în loc, acoperă totalul fără serviciu, sau să continue să funcționeze. Alegem să funcționăm ca de obicei, astfel încât angajații să câștige un salariu intact în fiecare lună, prin îmbunătățirea standardelor de igienă și efectuarea procedurii de verificare a stării de sănătate. În total, am avut aproximativ 100 de angajați răspândiți în șapte sucursale”, a spus Edwin.

De la înființarea sa în urmă cu 27 de ani, a continuat el, principalul venit de afaceri al restaurantului este derivat din clienții care iau masa în. Dar acum aproximativ 50 la sută din totalul tranzacțiilor de consum provenind din comenzi online.

O altă poveste vine de la Yulianti, manageri IMM-uri culinare Brânză maestru în orașul Makassar. Prin utilizarea serviciului de e-commerce, puncte de vânzare stabilite de la 2018 și încă obține cifra de afaceri a stabilului.

El a recunoscut, rezervare on-line în acest moment pentru a fi cifra de afaceri a principal, care este de aproximativ 80 la sută din cifra de afaceri a obține de acolo.

“…Recunoscător pentru că există o tehnologie care ne face capabili să supraviețuim în această situație dificilă.”

În timp ce managerii de produse alimentare IMM-uri din orașul Medan, Erwin Susanto, a declarat că, deși el închide priza martabak o oră mai repede decât de obicei, există întotdeauna rezervare prin intermediul on-line pe care a primit.

Muhlis, Edwin, Yulianti, și Erwin, ar putea fi un exemplu de patru IMM-urilor apele, și încă se luptă să-și mențină afacerile în mijlocul unei pandemii.

Desigur, există standarde specifice pe care le aplică pentru a menține securitatea, atât pentru lucrători, cât și pentru consumatori.

Cum ar fi solicitarea utilizării măștilor și mănușilor pentru toți angajații și verificarea temperaturii zilnice a corpului pentru angajați, clienți și parteneri ojol, ca eforturi de prevenire.

În timp ce alte eforturi sunt efectuate de furnizorii de platforme de comerț electronic, cum ar fi Grab Indonesia, De exemplu, este doar cu mișcarea #KitaVSCorona distribuită în diferite regiuni din Indonezia.

După cum este descris Neneng Goenadi, Managing Director Apuca Indonezia, acesta a fost împărțit mii de măști, dezinfectant și spray dezinfectant pe vehicule mitra Apuca, livrare Apuca Alimente, precum și service pack Apuca Express.

Transformarea Modelului

Modificările tehnologiei bazate pe model au fost de fapt prezise de un filozof în 1962. Numele Marshall McLuhan.

Prin teoria tehnologiei determinismului, el a spus că omul de bază pentru a face o schimbare și adaptare este lucrurile care vor modela modelele culturii umane în sine.

Pe scurt, tehnologia poate influența și modela modul în care oamenii gândesc, se comportă și trec de la o tehnologie la următorul pas în tehnologia mobilă. Una dintre ele este schimbarea metodei și a modului de comunicare.

Explicația teoriei a fost cel puțin descrisă cu ceea ce se face de către IMM-uri prin utilizarea platformei de comerț electronic, care este în prezent servicii disponibile în Indonezia.

Despre utilizarea serviciului e-commerce în Indonezia, există o cercetare realizată de Sef de Conținut Katadata.id, Heri Susanto, la începutul lunii noiembrie 2018. În cercetarea sa, el menționează că majoritatea consumatorilor fac cumpărături online sunt un utilizator al dispozitivului/gadgetului.

În acel moment, cel puțin el și-a făcut cercetările celor 508 de respondenți, iar 74 la sută dintre aceștia sunt obișnuiți să facă cumpărături online. De fapt, 26 la sută din această cifră regulate de cumpărături on-line de până la 4-5 ori într-o lună.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *