Cunoașteți gestionarea informațiilor privind deșeurile solide din Indonezia

Gunoiul este una dintre cele mai mari probleme din lume în acest moment, fără excepție în Indonezia. În 2019, Indonezia produce la fel de mult gunoi ca 66-67 tone, și doar 40-60 la sută din aceste deșeuri pot fi transportate la locul de eliminare finală (TPA), restul este irosit în zadar.

Potrivit Ministerului Mediului și Pădurilor( KLHK), tipul de gunoi sau deșeuri cel mai mare din Indonezia, și anume organic, plastic, hârtie, cauciuc și metal. Indicele durabil al alimentelor în 2018 a declarat că media fiecărei populații din Indonezia poate arunca în jur de 300 de kilograme de alimente pe an. În urmă, revista Science a declarat, de asemenea, că Indonezia este o țară care contribuie la gunoiul din plastic oceanic, a doua cea mai mare din lume, după china.

Majoritatea gunoiului din Indonezia nu este încă gestionat, care a dus la grămezi de gunoi în depozitul de deșeuri continuă să crească. Deșeuri durabile Indonezia afirmă că Indoneziană 69 la sută din toate deșeurile se termină în depozitul de deșeuri, 24 la sută din gunoi sunt în dumping ilegal, și 7 la sută alte junk noi reciclate de către rezidenți. Deșeurile acumulate în depozitul de deșeuri duc cu siguranță la un dezastru, unul dintre alunecările de teren TPA Leuwigajah.

Potrivit Geoenvironmental Dezastre, alunecări de teren TPA Leuwigajah este un dezastru, al doilea cel mai rău din lume, care a dus la 314 decese, îngropa 71 casă, și două sate din 2005. Nu numai catastrofa depozitului de deșeuri, gunoiul care continuă să crească dăunează și naturii indoneziene, în special priveliștea oceanului până la 8 milioane de tone metrice de deșeuri de plastic aruncate în mare.

A se vedea problema deșeurilor din Indonezia, care nu a fost niciodată finalizată de-a lungul anilor, au devenit atenția publicului la nivel național și internațional. Guvernul indonezian a trebuit să declare un angajament de reformare a sistemului de guvernare a gunoiului. Acest angajament este stabilit în Decretul prezidențial nr 97 anul 2017 privind politica și Strategia Națională de gestionare a deșeurilor menajere și a gunoiului Similar gunoi menajer, și Decretul prezidențial nr 83 anul 2018 cu privire la manipularea deșeurilor în mare. În aceste reglementări, a declarat obiectivul guvernului de a reduce 30 la sută din toate deșeurile, manipularea 70 la sută din toate deșeurile, precum și mâner 70 la sută gunoi de plastic ocean în anul 2025.

De fapt, volumul de deșeuri din Indonezia continuă să crească în fiecare an până în anul 2021 acest lucru. Cantitatea de deșeuri care se acumulează forțând guvernul și diverse părți interesate să gestioneze deșeurile în mod corespunzător. Cu toate acestea, uita la depozitul de deșeuri, care este încărcat în mod continuu de gunoi, care nu reduce volumul său, ia rolul din diferite straturi ale societății în rezolvarea acestei probleme.

Unul dintre ei este cel care se află în stratul inferior, adică.gunoierii și colectorii de gunoi care locuiesc în sectorul informal. Colombijn și Morbidini observat că sectorul informal are un rol substanțial în gestionarea deșeurilor în țările în curs de dezvoltare, inclusiv în Indonezia. Aceasta arată că sectorul informal este o parte integrantă a sistemului de gestionare a deșeurilor.

În ceea ce privește rolul din diferite straturi ale societății nu va fi atins în cazul în care nu este susținută de gestionarea informațiilor de deșeuri solide, care pot fi accesate într-un mod transparent. Guvernul Indoneziei însuși are deja unele informații despre sistem în sectorul deșeurilor solide prin mai multe ministere. Printre ei SIPSN MEF, se Hlizi Gunoi PUPR, SEDP Ministerul afacerilor interne, monitorizare și evaluare Ministerul sănătății, și Nawasis Bappenas. Cu toate acestea, sistemul informatic este încă sectorial și incomplet. De fapt, există acces liber la public. De fapt, participarea publicului este necesară pentru a atinge obiectivul de reducere a deșeurilor enumerate în Regulamentul prezidențial nr.

În abordarea acestor probleme, vine Platforma națională care determină părțile interesate să participe la realizarea Indoneziei fără Junk care ID-ul fără deșeuri. Pentru a stimula mișcarea tehnologiei informației și comunicațiilor bazate pe participativ (TIC), ID-ul fără deșeuri să prezinte pentru a încuraja gestionarea deșeurilor bazată pe principiile zero deșeuri și descentralizare în Indonezia.

Această inițiativă este o colaborare între cele trei organizații, și anume asociația Absolvenților de Ingineria Mediului, Bandung-Institutul de Tehnologie (IATL ITB), Asociația de Yaksas Conservator Pământ Durabilă (YPBB) și Fundația Greeneration Indonezia (GF) în 2014. În realizarea de gestionare a deșeurilor este descentralizată și are principiul de zero deșeuri, există o varietate de caracteristici care pot fi utilizate de către întreaga comunitate.

În primul rând, caracteristicile activului. Resursele care pot prelucra deșeurile sau bunurile uzate-societatea pornește de la banca de deșeuri, colectori, compostare și multe altele. În al doilea rând, caracteristici colaboratori instituții specializate din întreaga părțile interesate care sunt active în mișcarea deșeurilor solide materie departe de comunitate, corporative, fundație, și așa mai departe.

În al treilea rând, caracteristicile mișcării. Colaborarea containerelor prin activități într-o varietate de forme care susțin Indonezia fără gunoi, cum ar fi webinarii sau talk-show-uri. În al patrulea rând, caracteristica deșeurilor solide sub formă de rapoarte privind deșeurile solide aruncate ilegal sau împrăștiate în afara instalațiilor de deșeuri de ambalaje care trebuie urmate de oricine.

În Al Cincilea Rând, Caracteristicile Bibliotecii. Un forum pentru a partaja informații în diferite forme (multimedia) în jurul problemei deșeurilor solide departe de o carte de ghid, raport, articol, și așa mai departe. În Al Șaselea Rând, Caracteristica Index. O evaluare a performanței gestionării deșeurilor la nivel raional pe baza metodologiei indicelui Zero Deșeuri. Ultimul este un Jamboree, care este un container plasat pentru a reuni întreaga activiști de îngrijire a deșeurilor în Indonezia.

Prin aceste caracteristici, speranța poate îmbrățișa din diferite straturi ale societății pentru a participa la crearea Indoneziei curate și fără gunoi. Nu numai că, comunitatea este, de asemenea, de așteptat să fie conștientă și să înceapă să aibă grijă de mediu și de pământ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *