JagaPasar, mișcarea de auto-protecție de la Corona

Când strigătul este mai bine în casă ecou, există oameni care trebuie să lucreze pentru a satisface periuknya. Nu lucra o zi, astfel încât în acea zi ea nu a mâncat. Pe de altă parte, există și nevoia de hrană pentru a umple stomacul. Piața este singurul loc care nu se poate opri chiar dacă pandemia de a ataca această țară.

IKA Ayu, cetățeni ai Yogyakarta, precum și fondatorul JagaPasar, sunt preocupați de comercianții de pe piață Legi din apropierea casei sale. Pentru a satisface nevoile de zi cu zi, IKA cumpărături în această piață.

„Piața este într-adevăr un loc de întâlnire pentru mulți oameni. Cumpărătorii pe piață, apoi aduc o farfurie familiei sale”, a spus el.

În Piața Legi că există unii comercianți care au un chioșc mic. De fapt, mulți care vând în consola. Vârsta comerciantului diversă. De multe ori, la o anumită oră, oamenii înghesuiți. Interacțiunea multor persoane care fac un astfel de loc predispus la transmiterea Covid-19.

Femeie 33 ani sa simțit bătut pentru a ajuta comercianții. Nu dorea vânzătorul sau cumpărătorul pe piața contractării coroanei. Dacă primiți mulți, cine asigură nevoile materiale de zi cu zi?

Inițial, el crede că distribuie măști și dezinfectant de mână. Cel puțin două corpuri care pot fi o măsură preventivă. „M-am plimbat prin piață, distribuind pachetul”, a spus el.

IKA simt că mișcarea care trebuie să fie masiv. Cu toate acestea, ea nu își poate permite dacă a trebuit să se mute pe cont propriu. Din fericire, a fost apropiată de unii dintre activiștii din orașul Gudeg. Există cel puțin ceea ce ajută la creșterea numărului de pachete distribuite. Prieteni activiști de susținere a diversității la mișcările de pe piață. În timp ce între alți colegi, se înființează o bucătărie publică și se desfășoară diverse activități de solidaritate a celuilalt.

De aici, gama devine din ce în ce mai largă. Donații colectate. IKA guerrilla, de asemenea, în social media pentru a aduna sprijin. Unul dintre ei prin Twitter.

Gama de Ika din ce în ce mai răspândită. El a servit în Jogja partea de Sud. În plus față de piață Legi, există o piață Niten până la Giwangan piață-mamă. Există, de asemenea, angajat în Jogja, partea de Est. Mișcarea mai mare este mai târziu numit JagaPasar.

Ei merg pe piețe pentru a reaminti comerciantului importanța utilizării măștilor ca formă de auto-protecție. Cu toate acestea, predarea măștilor și a dezinfectantului de mână este o măsură pe termen scurt. Există o lucrare pe termen lung care este gândită. Ce se întâmplă dacă Jogja a implementat restricții privind activitatea socială pe scară largă (PSBB) și limitează activitatea pe piață? Comercianții pot trăi și de la domiciliu (WFH)?

Ika împreună cu alți voluntari încearcă să deschidă o discuție în mijlocul comercianților. Implică comercianți de piață este o necesitate. Ei vor suferi. Ika și alți voluntari facilitează doar.

S-a gândit să facă aplicația jual beli online. Cu toate acestea, există o mulțime de obstacole. În primul rând, obiceiul cumpărătorului de a alege marfa cel mai bun. Este temut, cu sistemul on-line, ei nu ajung să aleagă. Apoi, există, de asemenea, au deja un abonament. Alte probleme asociate cu tehnologia. Comercianții care sunt vechi au simțit probleme dacă vindeți online. Să nu mai vorbim de problema care livrează.

„Piața de birouri din Yogyakarta impune de fapt, piața se închide până la ora 12.00”, a spus el. Cu toate acestea, potrivit Ika, piața este aglomerată între orele 07.00 și 09.00. „La 11.00 valoarea medie a casei”, a spus el.

El a încercat, de asemenea, să se întâlnească cu șeful pieței (oficialii pieței). Scopul, cunoscând pregătirea făcută. Cu toate acestea, de la unii dintre conducătorul pieței pe care la întâlnit, nu a existat nici o pregătire. „Într-adevăr, așa cum se presupune, nu există pregătire specială, cu excepția faptului că există o chiuvetă suplimentară, pulverizată cu un program și a cerut să se întoarcă la ora 12.00”, a spus el.

Ika și alți voluntari continuă să facă evaluarea legată de ceea ce este nevoie de comercianți. Rezultatele vor fi prezentate administrației locale. El speră, în față există o manipulare ferm în regiunea Yogyakarta. El împreună cu alți activiști vor face din nou o mișcare mai mare pentru manipularea Covid-19 în orașul studenților. „Suntem pregătiți declarație pentru exact o lună de politică de răspuns de urgență Jogja, dar nu a existat nici un discurs la PSBB”, a spus Ika.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *