KRL Yogyakarta-tren Solo purta „Berkain Batik”, care este eco-Friendly

De la începutul lunii februarie 2021, trenul Electric (KRL) a început să funcționeze în cross-Yogyakarta-Solo/Surakarta (abreviat Joglo). Ca introducere, într-o săptămână pasagerii plătesc Rp1 pentru o singură călătorie.

Prezența KRL este dioperatori PT Kereta Navetiști Indonezia trecerea de la rolul de tren diesel Prambanan Express (Prameks), care a fost în funcțiune din anul 1994. Cu toate acestea, Prameks rămân servicii deschise și anume dus-întors între Kutoarjo, Yogyakarta pe 10 februarie 2021.

După o lună de experiment, în cele din urmă KRL inaugurat la 1 martie 2021. Deschiderea făcută direct Președintelui Republicii Indonezia, Joko Widodo (Jokowi), în stația Tugu Yogyakarta, Daerah Istimewa Yogyakarta.

Sprijiniți Transportul Ecologic
Prezența KRL în calea Yogyakarta-Solo bun venit Jokowi. Potrivit lui, conversia trenului diesel-alimentat poartă motorină în puterea trenului alimentat este considerat mai bun pentru mediu.

„Acesta este un transport de masă ecologic. Cred că modul de transport în țara noastră înainte ar trebui să conducă la un mediu prietenos cu tranzitul”, a declarat președintele prin intermediul comunicatului de presă.

Funcționarea traseului trenului Electric de la Yogyakarta-Solo este rezultatul activităților de electrificare a liniei de cale ferată cross-Yogyakarta-Solo, care este unul dintre proiectul Strategic național. Traseul pornește de la gara Yogyakarta Tugu și se termină la stația Solo Balapan cu stațiile 11 și are o lungime de traiectorie a întregului aproximativ kilometri 60.

Președintele a sperat că prezența KRL cross-Yogyakarta-Solo poate îmbunătăți în continuare calitatea serviciilor de transport în masă pentru utilizatori, îmbunătățind în același timp sectorul turismului și economia regională.

„Ne așteptăm ca acest lucru să poată ajuta atât mobilizarea oamenilor, cât și a bunurilor de la Yogyakarta la Solo, Solo la Yogyakarta și, de asemenea, să stimuleze turismul și economia noastră”, a spus el.

În cazul în care, șeful statului și anturajul său limitat, de asemenea, revizuite și testate KRL Cross-Yogyakarta-Solo cu înființarea și punerea în aplicare a Protocolului de sănătate în timpul călătoriei durează.

Nu numai Jokowi, Guvernatorul Yogyakarta, Sri Sultan Hamengku Buwono X oferă, de asemenea, o evaluare pozitivă în ceea ce privește prezența KRL în cross-Yogya-Solo. El a spus existența KRL Yogyakarta-Solo foarte important pentru majoritatea oamenilor care călătoresc în două din regiune în mod regulat.

„Vă mulțumim pentru prezența Președintelui pentru a inaugura KRL Jogja-Solo, unde sunt pasagerii care lucrează și merg la școală la Solo sau Jogja atât de mari”, a spus sultanul HB X într-o emisiune live pe contul YouTube al Secretariatului Președintelui, luni, 1 martie 2021. „Existența Prameks sau KRL foarte important pentru cei mai mulți oameni de care în fiecare zi, până după-amiaza fro Jogja-Solo.”

Odată cu inaugurarea KRL Jogja-Solo, Sultan HB X speră la un mod de transport care să fie o alegere bună pentru comunitate în ceea ce privește actualitatea. Acest lucru se datorează faptului că oamenii au nevoie de ea pentru a continua activități de învățare, colegiu sau muncă.

„Cu speranța de a face acest lucru, sperăm că comunitatea cu servicii KRL poate fi mai bine percepută”, a spus sultanul.

Purtați KRL „Berkain Batik” realizat de PT INKA
KRL folosit cross-Yogya-Solo este fabricat în Japonia seria JR20 și KRL KfW, care este rezultatul unui consorțiu între PT Inka Madiun cu o companie de transport din Germania, Bombardier.

Special pentru KRL KfW, trenul a fost realizat de PT Inka prin ordin al ministrului Transporturilor în 2008. Atunci când finanțează fabricarea căilor ferate obținute de la o bancă aparținând Guvernului Federal al Germaniei, Kreditanstalt für Wiederaufbau sau KfW, deoarece KRL este identic cu numele KRL KfW. „KRL au fost operate în zona jakarta mai mare în jurul anului 2013. De către Ministerul Transporturilor a revitalizat mai târziu la fel de mult ca 10 trainset”, a declarat Bambang Ramadhiarto într-o declarație.

Trenurile operează la cross-Yogya-Numărul Solo este format din patru trenuri într-o singură serie. În condiții normale, un trenset KRL Jogja-Solo poate găzdui 670 de pasageri, atât pasageri în picioare, cât și în picioare. În condiții complete (în afara pandemiei), KRL Jogja-Solo poate găzdui până la 954 de pasageri. În ceea ce privește viteza, KRL ar putea lua pasageri cu 10 minute mai repede decât trenul predecesorului său.

Atât KfW și JR 205, pe partea de interior și livrea / exterior a fost adăugat motiv care descrie înțelepciunea locală a Yogya și Solo. Motivul care este afișat este un motiv batik Parang Barong, cu culoarea roșie dominantă pentru a indica caracteristica teritoriului orașului Yogyakarta și Solo, este centrul ambarcațiunii batik.

KRL Jogja-Solo, care are o distanță de 59.337 kilometri este condamnat la 20 de călătorie și se opresc la unsprezece stații, și anume; Stația Yogyakarta Lempuyangan Station, Stasiun Maguwo, Stasiun Brambanan Stația Srowot, Stasiun Klaten, Stația de Ceper Station, Delanggu, Stația de mas kula melu, Purwosari Stație, și Solo Balapan Stație. Numărul de demitere KRL a crescut de la Prameks tren doar haul și drop off de pasageri la șapte stații.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *