Strategia guvernului și transportul în epoca „noului Normal”

Până în acest moment nimeni nu știe când se va încheia pandemia. Chiar și așa, diferitele sectoare ale economiei și industriei au început să se gândească la faza erei noului normal (noul normal) post-pandemic. Nicio excepție nu este sectorul transporturilor, care este destul de afectat de această condiție.

Noul normal este unul dintre eforturile guvernului de a re-muta economia națională în mijlocul unei pandemii.

Nu poate fi negat dacă pandemia Covid-19 forțează și creează Epoca noului normal în multe sectoare. Schimbările în comportamentul consumatorilor solicită, de asemenea, procesul de adaptare și transformare a sistemului mai rapid și mai eficient.

Vicepreședintele Băncii Asiatice de dezvoltare (ADB), Bambang Susantono, a declarat că fenomenul va afecta climatul economiei mondiale.

„Epoca noului normal va fi împărțită în două faze, și anume înainte și după vaccin, a constatat Covid-19. Acest fenomen global va afecta economia”, a spus el într-o discuție virtuală” Era noului Normal: avansarea transportului după criză”, săptămâna (17/5/2020).

În timp ce Epoca noului normal în sectorul transporturilor, a spus Bambang, va fi influențată de factori externi care au declanșat pandemia Covid-19. Cum ar fi încetinirea comerțului global, scăderea prețurilor globale ale petrolului și creșterea costurilor de operare legate de sănătate.

Pe lângă factorii externi, pandemia Covid-19 schimbă, de asemenea, comportamentul consumatorilor pentru industrie.

În continuare Bambang subliniază Epoca noului normal sectorul transporturilor din țările în curs de dezvoltare ar fi foarte diferit de țările din țările dezvoltate.

Impactul pendemi, ar fi influent în creșterea sărăciei și capacitatea pentru economie. Drept urmare, oamenii din țările în curs de dezvoltare se vor baza foarte mult pe transportul public, mai degrabă decât pe utilizarea unui vehicul privat, deoarece este considerat mai economic.

În timp ce oamenii din țările dezvoltate sunt afectați, conectați-vă cu Bambang, utilizarea transportului public nu este tocmai o sesizare. Ei vor fi mai mult decât fericiți să meargă sau cu bicicleta pentru a-și desfășura activitățile.

Doar uita-te la orașul Milano, modul în care guvernul a schimbat 35 km de drumuri în zona de ciclism și pietoni. Celălalt, Parisul face și cei 350 km de noi piste pentru biciclete.

În țările în curs de dezvoltare, inclusiv Indonezia, costurile de operare previzibile ale transportului public vor crește odată cu aplicarea tehnologiei digitale, precum și testele de protocol Covid-19, care vor deveni noul standard.

Costurile operaționale vor deveni, de asemenea, umflate, deoarece există restricții privind numărul de pasageri transportați. Astfel, numărul flotei va fi mărit pentru a satisface cererea.

Bambang a reamintit, de asemenea, Guvernul și întreprinderile de transport pentru a gata să facă față erei noului normal sectorul transporturilor.

Dacă transportul—în special transportul public-nu aduce îmbunătățiri legate de Protocolul de sănătate Covid-19, este foarte posibil ca încrederea oamenilor să se piardă, astfel încât să apară o creștere a vehiculelor private.

Director de Cercetare și dezvoltare Ministerul Transporturilor (Mot), Umiyatun Biologice Triastuti, confirmă faptul că adoptarea de epoca de normal este deja cazați în Regulamentul de Ministru al Transporturilor (Permenhub) Nr. 18 din Anul 2020, despre controlul de transport, în scopul prevenirii răspândirii Covid-19, precum și o scrisoare circulară despre operare instrucțiuni de aplicare a restricțiilor de călătorie de persoane.

„Guvernul va crea o strategie pentru a răspunde erei noului normal, din cauza pandemiei care se așteaptă să dureze mult”, a spus el, vineri (17/5), cu aceeași ocazie.

Una dintre cele aplicate peste răspunsul la epoca noului normal, care va fi făcut de către guvern este de a construi port smart (port inteligent), precum și dezvoltarea de aplicații digitale în aeroport pentru pasageri (e-pass).

În timp ce ministrul coordonator al Economiei Airlangga Hartarto, a declarat că scenariul asociat noul normal, guvernul se pregătește în continuare pentru pașii, strategii mai bune și criterii specifice.

Atunci care este scenariul? Airlangga a spus că Guvernul va dezvolta un sistem de evaluare din partea epidemiologiei și pregătirea unui număr de domenii în pregătirea erei noului normal.

„Am pregătit mecanismul de notare la fel, și gradul de pregătire a zonelor legate de dezvoltarea bolii, capacitatea de sănătate, pregătirea sectorului public, nivelul de Disciplină a comunității, și răspunsul publicului, cum funcționează, cum sociale în noul normal”, a spus el într-o conferință de presă prin tele-conferință, joi (18/5).

Mai târziu, o serie de zone vor fi necesare pentru a măsura nivelul de pregătire al fiecăruia, începând de la nivelul unu până la cinci pentru set, indiferent dacă zona poate rula noul normal sau nu.

Modele De Captură A Comportamentului Consumatorilor
Răspunzând la epoca noului normal, CEO al Blue Bird Noni Sri Ayati Purnomo, a declarat că nevoile în schimbare și comportamentul consumatorilor pentru a forța întreprinderile să se adapteze la epoca noului normal.

Adaptarea și transformarea sunt flexibile, în conformitate cu Noni, ar trebui să fie efectuate mai rapid pentru a preveni impactul economic este masiv.

„În prezent, multe industrii simt deja recesiunea, dacă nu se anticipează că ar putea intra într-o depresie”, a spus el, vineri (17/5).

În sectorul transporturilor, adaptarea erei noului normal se poate face cu referire la observațiile privind modificările profilului clientului. Aceste modificări pot fi monitorizate în patru lucruri, adică modelul de interacțiune, curățenie, comunicare și segmentare.

În față, modele la care trebuie să se răspundă rapid și adecvat de către autorii transportului, astfel încât roțile economiei afacerea este încă în desfășurare. În afară de aceasta, clienții se simt, de asemenea, confortabili și igienici.

Noni a adăugat, de asemenea, că investițiile în domeniul tehnologiei informației și al sănătății vor fi foarte importante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *